z-space logo
calverton working mens club  

Calverton Working Men’s Club

Our client, MOD, was looking to increase the floor area of this Club by a further 200m sq encompassing a new first floor lounge and mezzanine bar area.  This would involve the installation of new vertical circulation and facilities.

We balanced the limited funds, big aspirations of the client with the need to satisfy planning requirements and found a solution that all agreed with, gaining planning approval.  Where insertions were made into the existing brickwork we proposed a change in material to emphasise rather than hide the installation.  This is most noticeable on the north façade where we proposed a rendered projection to house the new services.  This mass worked as a device to reduce the apparent width of this elevation while adding interest and depth.

 
  home page   sketch   sketch